Se še spomnite, kako so naši učenci, ki so bili spomladi na mobilnosti v Španiji hvalili churrose? No, odločili smo se, da se z njimi posladkamo v veselem decembru. Prilagamo recept, da jih lahko naredite še sami

Sestavine:

  • 250 ml vode
  • 50 g nesoljenega masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 140 g moke
  • 3 velika jajca

olje za cvrenje

200g čokolade

Postopek:

V kozici zavremo sladkor, vodo in maslo. Ko mešanica zavre, kozico odstavimo in v vrelo tekočino vmešamo moko. Mešanico prestavimo v drugo skledo in vanjo vmešamo jajce. Pripravljeno maso damo v vrečko za okraševanje z zvezdastim nastavkom.

V kozico nalijemo olje. Olja mora biti toliko, da lahko testo v njem plava. Olje počasi segrejemo.

V vrelo olje iztisnemo 5 cm dolge paličice testa. Ko se testo zlato rjavo zapeče, ga položimo na papir in pustimo, da se olje odcedi. 

Še tople churrose povaljamo v mešanici sladkorja in cimeta ter postrežemo s stopljeno čokolado, ki jo serviramo v posodico.